Kostreš: Svi na proteste – Srbija nije Zadruga, Srbija je Evropa!

Podijelite:

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je sve svoje članove i simpatizere da nastave sa učešćem u građanskim protestima protiv nasilja u srbijanskom društvu, i naložila gradskim i opštinskim odborima da organizaciono i logistički, u svojim sredinama, pomognu ove građanske proteste stoji u saopštenju koje potpisuje Bojan Kostreš, predsjednik Lige.

„Aleksandar Vučić i SNS su suočeni sa licem Srbije koje su mislili da su sklonili“, kažu iz LSV.

Naglašavaju da Srbija nije Zadruga i neće da joj deca žive iščekujući šamar.

„Srbija svojoj deci želi da žive u miru kako to čine njihovi vršnjaci u Evropi. Srbija nije Olivera Zekić koja cinično okreće glavu. Srbija uspravna gleda Vučića i SNS u oči i kaže da je dosta! Srbija nije RTS koji će teško oprati sramotu svoje tišine. Srbija je, zahvaljujući ljudima na ulici, pokazala da je zrelo društvo svjesno problema sa kojima se suočavamo“, poručuju iz Lige.

Upozoravaju da plaćamo visoku cijenu podržavanja politike ratova, osuđenika za ratne zločine, kriminalaca i kriminalnog taloga društva, te da društvo mora naći snagu da se odupre i pobjedi politiku nasilja i mržnje.

Opozicija poziva građane da istraju: Novi protest u subotu

Organizatori protesta „Srbija bez nasilja“, najavljuju da će sljedeći protest biti održan u subotu, 27. maja, i da će građani o detaljima biti obavješteni tokom sledeće nedelje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije