Kurti: Operacija na sjeveru se nastavlja

Podijelite:

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je sinoć kasno da je operacija u Banjskoj i Zvečanu još u toku.

Kurti je na Platformi X napisao da je policija do sada zaplijenila stotine komada oružja i municije, uključujući i mitraljeze.

“U današnjoj operaciji protiv naoružanih terorista. Kosovska policija zaplijenila je stotine komada oružja i municije, uključujući tešku vojnu opremu kao što su mitraljezi, granate i drugo. Naša policija ostaje u bliskoj saradnji sa KFOR-om i EULEX-om. Operacija se nastavlja”, napisao je on.

Danas je na Kosovu proglašen državni danom žalosti u čast policajca Afrima Bunjakua, ubijenog u sukobu sa teroristima na sjeveru zemlje.

Kako se navodi u saopštenju predsjednice Kosova Vjose Osmani, odlučila je da ponedjeljak, 25. septembar 2023. godine, bude, državna žalost, a obavezala je Državni protokol zaduženjem da preduzme sve potrebne radnje za provođenje ove odluke.

Specijalno tužilaštvo dalo bilans uhapšenih i oružje koje je danas oduzeto u Banjskoj

Specijalno tužilaštvo je potvrdilo da je uhapšeno šest osoba koje su učestvovale u napadu na Kosovsku policiju u Banjskoj i Zvečanu.

Odlukom tužioca Specijalnog tužilaštva, pritvorenicima je određeno zadržavanje do 48 sati. Takođe, iz današnje akcije kosovske policije navodi se da su zaplijenjena vozila napunjena značajnom količinom oružja raznih vrsta.

Oni su, kako je saopšteno iz Tužilaštva, osumnjičeni za krivična djela “Teška djela protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Republike Kosovo”, “Napad na ustavni poredak Republike Kosovo”, “Pripremanje terorističkih djela ili krivična djela”. protiv ustavnog poretka i bezbjednosti Republike Kosovo”. Republika Kosovo” i “Neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posjedovanje oružja”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije