Kurti pisao Zelenskom: Rusija i Srbija žele da prošire sukob na Zapadni Balkan

Podijelite:

Kosovski premijer Aljbin Kurti napisao je u pismu ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da ne postoji ništa što bi Rusija i Srbija željele više od toga da prošire sukob iz Ukrajine na Zapadni Balkan.

“Vaša svrha je naša svrha, vaša borba je naša borba”, napisao je Kurti povodom obilježavanje godišnjice rata u Ukrajini, piše KoSSev.

Kurti je Zelenskom poručio da se širom svijeta često šalju čestitke povodom obilježavanja godišnjica nezavisnosti i oslobođenja, ali rijetko kada pohvale na „godišnjicu stalnog otpora“.

„Mi smo dva naroda koji su izgubili mnoge od naših najboljih građana zbog imperijalističkih planova susjednih zemalja za otimanje zemlje. Iako smo geografski udaljeni, sa populacijama veoma različitih veličina, naše istorije u prošlom vijeku i danas dijele izuzetne sličnosti. U toj istorijskoj prilici se naši putevi ukrštaju“, poručuje mu Kurti.

Kaže da su Albanci prije 23 godine započeli otpor, te da im je NATO pomogao da „okončaju genocidni ciklus Srbije“.

„Devetnaest svjetskih demokratija okupilo se da zaustavi genocid Srbije nad našim narodom. Sada ste na prvoj liniji novog rata koji mora da okonča genocid Rusije nad vašim narodom i njene imperijalne pokušaje da preuzme vašu teritoriju. I opet vas podržavaju demokratije, članice NATO-a, kao što su podržale nas“, zaključuje kosovski premijer.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije