Lidl i Ministarstvo za brigu o porodici sproveli „Lupilu radionicu ranog razvoja“ u Novom Pazaru

Foto: fb/Patronaza Dznp

Podijelite:

Lidl Srbija je u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, u okviru zajedničkog projekta „Lupilu radionice ranog razvoja“,  sproveo radionicu  u Novom Pazaru, pri čemu su roditelji djece do tri godine, kao i budući roditelji, imali priliku da uz vođstvo psihologa i patronažne sestre, uče o važnosti psihofizičkog razvoja djece u prvim godinama života.

Nakon prve radionice održane u Beogradu, Lidl Srbija je pozvao i Novopazarce da prisustvuju ovoj besplatnoj radionici u Kulturnom centru, i saznaju kako da pravilno pristupe djetetu pri razvoju motoričkih vještina, istovremeno osiguravajući sticanje navika i pravilan emotivni razvoj.

„Za svakog roditelja je vrlo važno da svoje dijete izvede na pravi put, pa od prvog dana pažljivo brine o svakom koraku. Na tom putu želimo da Lidl, sa svojim proizvodima visokog kvaliteta koji su namijenjeni upravo najmlađima, bude pouzdan partner onima koji o njima brinu. Zbog toga  sprovodimo i današnju „Lupilu radionicu ranog razvoja“ u Novom Pazaru, u cilju dodatnog olakšavanja svim roditeljima u novoj životnoj ulozi“, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija u Lidlu Srbija Jasmina Šrndić.

Učesnici su uz pomoć specijaliste medicinske psihologije Anke Marjanović Radonjić i patronažne medicinske sestre Maje Karanović Kovačić, saznali koje su emocionalne potrebe novorođenčeta i zašto je prva godina života značajna u razvoju, kao i na koji način se partnerska dinamika mijenja prilikom dolaska novog člana porodice. Radionica je obuhvatila i teme poput emocionalnog i psihološkog razvoja dece, između ostalog i kako prepoznati ponašanja koja odstupaju od uobičajenog razvoja i kada potražiti stručnu pomoć.  

Nakon održanih radionica u Beogradu, Čačku i Zrenjaninu „Lupilu radionice ranog razvoja“ će tokom septembra biti sprovedene i u Vranju.

Lupilu je Lidlov brend za najmlađe koji u svojoj paleti nudi paletu superupijajućih pelena i gaćica za bebe, napravljenih bez parfema i losiona, kao i širok asortiman kozmetičkih i higijenskih proizvoda koji njeguju prirodnu zaštitnu barijeru nježne bebine kože, a koji su napravljene bez upotrebe sapuna, silikona i mineralnih ulja.

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 12.200 prodavnica, kao i više od 220 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 67 prodavnica u 38 gradova širom zemlje. Imamo dugoročne planove sa ciljem da potrošačima širom Srbije ponudimo jedinstveno iskustvo kupovine i najbolji odnos cene i kvaliteta, po čemu smo prepoznati u svetu. Na osnovu sertifikovanja od strane Top Employers Institute za najboljeg poslodavca, Lidl je nosilac sertifikata „Top Employer Serbia“ i „Top Employer Europe” već treću godinu zaredom. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije