16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaNajnovijeLSV i DS traže kazne za izvođenje šovinističke pjesme u novosadskoj osnovnoj...

LSV i DS traže kazne za izvođenje šovinističke pjesme u novosadskoj osnovnoj školi

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Demokratska stranka (DS) zatražili su danas u odvojenim saopštenjima za javnost da budu kažnjeni odgovorni za izvođenje šovinističkih pesama u Osnovnoj školi “Vasa Stajić” u Novom Sadu.

LSV je u saopštenju zahtevao od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne zajednice da u najkraćem mogućem roku izvrše inspekcijski nadzor u toj školi.

“Škole ne smeju biti poligon u kom se širi etnička, verska i bilo koja druga mržnja. Vojvođanska multietničnost i tolerancija ne smeju biti narušeni, zato očekujemo efikasnu istragu i konkretne mere”, piše u saopštenju.

DS je u svom saopštenju optužio vlasti da su odgovorne za incident u kojem su učenici četvrtog razreda osnovne škole, zajedno sa učiteljicom igrali uz šovinističku pesmu Baje Malog Knindže “Ne volim te, Alija”.

“Čitavu deceniju ova vlast kroz svoje medije promoviše jezik mržnje, a obrazovanje ponižava, pa je ovaj događaj samo posledica takvog ponašanja Srpske napredne stranke i njihovih satelita. Kako je moguće da ovako neprimerena pesma završi na školskoj priredbi je pitanje na koje javnost mora da dobije odgovor”, naveo je DS.

Dodali su da je neophodno utvrditi odgovornost, od direktora škole, preko učiteljice do samih roditelja deteta koje je pesmu donelo u školu.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA