LSV: Ne trebaju nam rakete i tenkovi, nego sigurne željezničke pruge

Podijelite:

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zahtjeva od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića da javnosti saopšti u kakvom su stanju sve željezničke pruge u Srbiji po kojima se obavlja transport opasnih materija, kažu u saopštenju iz ove stranke koje je potpisao Rade Maleš.

„Država nabavlja rakete i tenkove, a stanje željezničke infrastrukture je gore nego pre sto godina.“ – stoji u saopštenju proslijeđenom medijima.

Iz Lige naglašavaju da javnost se sa pravom pita zašto se dešavaju ove nesreće i da li je u pitanju loše stanje železničkih pruga. Konstatuju da smo nedavno bili svjedoci iskliznuća cisterne sa amonijakom kod Pirota i velikog ekološkog akcidenta. Samo dva dana kasnije iskliznuo je i voz kod Zaječara koji je  također prevozio opasan otpad.

Kažu da su građani Zrenjanina fotografisali prugu prema Kikindi i jasno se uočava da ona nije u dobrom stanju, a njom svakodnevno prolaze velike i teške željezničke kompozicije, a da se vlast hvali brzom prugom kojom „juri“ voz „Soko“. Postavlja se pitanje je šta je sa ostalim željezničkim pravcima u zemlji.

LSV očekuje hitne odgovore od ministra Vesića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije