LSV: Vlast pokušava da simulira brigu za zdravstvo šminkanjem objekata

Podijelite:

“Ko će da liječi našu decu ako se ne obezbede zdravi uslovi za ostanak zdravstvenih radnika”, upitala je funkcionerka LSV Nevena Subotić.

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) zatražila je danas da se Vlada Srbije ili predsjednik države koji “preuzima sve te uloge a koje nisu u njegovoj nadležnosti po zakonu”, organizuju i naprave kvalitetan plan kako da se ublaži intenzivan odlazak zdravstvenih radnika iz zemlje.

U saopštenju povodom 7. aprila, Svjetskog dana zdravlja, iz te stranke su naveli da je Srbiju do sada napustilo 7.000 ljekara a da po podacima Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije, nedostaje još 30.000 medicinskih sestara i tehničara.

Navela je da ljekar specijalista u Srbiji “ima samo tri puta veću platu od najniže plate nekvalifikovanog radnika” zbog čega je po njenim rečima, javni sektor destimulativan za najstručnije i najpotrebnije zaposlene koji ga napuštaju.

“Posljednjih godina vlast pokušava da simulira brigu za zdravstvo šminkanjem objekata. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović tako je podijelio sredstva za 70 domova zdravlja, gde je prosječno na svaki otišlo oko 20.000 evra. Svako ko je bar nešto pokušao da renovira u svojoj kući zna koliko su ovo simbolična sredstva”, ocjenila je Subotić.

Dodala je da, umesto ulaganja u zdravstvo, vlast ulaže u nacionalne i gradske stadione, koji su po njenim rečima, “iz populističkih razloga prioritet za vlast”.

“Fudbal niti igramo, niti gledamo svi, kod ljekara kad-tad moramo, ili mi ili neko iz naše porodice”, navela je funkcionerka LSV.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije