LSV-Vojvođani: Da li su Šešelj i radikali prva članica Vučićevog Narodnog pokreta

Podijelite:

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) – Vojvođani ocjenila je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sjedenjem na proslavi sa liderom radikala Vojislavom Šešeljem poslao jasnu poruku da je odustao od evropskih integracija.

“Sjedenjem u društvu sa osuđenim ratnim zločincem (Vojislavom Šešeljem) i to sve uz pjesme koje veličaju nedjela ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata, fašističkog kvislinga Pavla Đurišića, Vučić je poslao jasnu poruku da je u potpunosti odustao od evropskih integracija, ako je uopšte i bio iskren kada ih je proklamovao”, ocijenio je portaprol LSV-Vojvođani Aleksandar Marton u saopštenju za javnost.

Istakao je da se Vučić na taj način svrstao “na stranu političke prošlosti i politike mržnje”, sa jasnom porukom da će nastaviti sa rehabilitacijom zločinaca iz Drugog svjetskog rata i relativizacijom zločina koje je činio Miloševićev režim i njegovi “satrapi”.

“Ako je ovo naznaka da će prva članica Vučićevog Narodnog pokreta biti Šešeljeva Srpska radikalna stranka, onda je jasno koliko je Srbija na pogrešnom putu i koliko su građanski protesti ‘Srbija protiv nasilja’ važni i odlučujući za normalnu i evropsku budućnost naše zemlje”, kazao je Marton.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije