LSV-Vojvođani: Pare sa pokrajinskog i lokalnog nivoa sele se u republički budžet

Foto: Ilustracija/Canva

Podijelite:

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI iniciraće kod novog, demokratskog saziva Narodne skupštine Republike Srbije izmjenu Zakona o bezbjednosti u saobraćaju i izmeniti odredbu koja kaže da sva sredstva od novčanih kaznih u saobraćaju odlaze u republički budžet, saopštili su danas iz ove stranke.

„Po donedavno važećem Zakonu, deo sredstava ostajao i na pokrajinskom i na lokalnom nivou. Ovim izmjenama, na primjer, grad Novi Sad će ostati bez najmanje 100 miliona dinara mjesečno“, posjećaju iz LSV-Vojvođani.

LSV-Vojvođani naglašavaju  da aktualna centralistička vlast oduzima, praktično, sve ingerencije Autonomnoj pokrajini Vojvodini i lokalnim samoupravama i od nižih nivoa vlasti ostaju samo prazne ljušture koje ničemu ne služe, a ministri i činovnici vlade u Beogradu postaju svemoćni čudotvorci koji će riješiti sve probleme.

„Od aktuelne vlasti i ovog saziva skupštine je nemoguće očekivati bilo šta u pravcu decentralizacije, ali naredni saziv obavezno mora raditi na osnaživanju ingerencija Vojvodine, gradova i opština“, zaključili su u saopštenju koje potpisuje Slavica Kurtinović.

Novi Zakon o bezbjednosti saobraćaja (ZOBS) na putevima usvojen je prošle nedelje u Skupštini Srbije, a na snagu stupa u danas, 15. septembra.

Između ostalog, novim pravilima propisano je da nesavjesni vozači mogu ostati bez automobila, za volanom kamiona mogu da budu veoma mladi vozači, a postoje i novine koje se tiču električnih trotineta i koji će sada biti zakonom prepoznati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije