Mediji: Dupli izbori u septembru, parlamentarni i beogradski

Podijelite:

Parlamentarni izbori biće održani u septembru i biće spojeni sa beogradskim, to je za sad najizglednija opcija koja se razrađuje u vrhu vladajuće koalicije, pišu današnje Večernje novosti.

Druga i manje izgledna varijanta je da se sprovede ekspresna rekonstrukcija vlade, što bi, navodi provladin list pozivajući se na svoje izvore, podrazumjevalo da, osim ministra Branka Ružića koji je podnio ostavku, još neki ministri, koji nisu dobro radili, spakuju kofere.

Takav osvježen kabinet imao bi ograničen rok trajanja, odnosno bio bi na okupu samo do decembra, kada bi mogli da se održe “u paketu” – parlamentarni, beogradski, lokalni i izbori u Vojvodini.

Građani blokirali saobraćaj ispred parlamenta jer ne mogu da se priključe na struju

Za to vrijeme stotinak učesnika skupa “Želimo struju u 21. vijeku” blokiralo je danas saobraćaj ispred Doma Narodne skupštine Republike Srbije u centru Beograda u znak protesta zbog toga što svoje kuće već pet godina ne mogu da priključe na strujnu mrežu.

Oni su na protestu poručili da “nemaju osnovne uslove za život”.

Prema navodima učesnika skupa, zakonom iz 2018. godine njima je onemogućen takozvani “bek-ap” priključak za struju, koji su do sada korisitili za objekte u procesu legalizacije, i sada ne postoji način da se legalno priključe na struju.

“Živimo u potpunom mraku, nemamo osnovne uslove za život, djeca nam uče pod svijećom”, rekla je jedna od učesnica protesta.

Za vrijeme trajanja protesta pripadnici policije zatvorili su ulicu ispred Skupštine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije