Mural ubijenom Ervinu Ćelahmetoviću oslikan u njegovoj mahali u Priboju

Podijelite:

Naselje Potok, u Priboju u ulici u kojoj je rođen Ervin Ćelahmetović, a kojeg je 20. maja ove godine ubio srpski policajac, sada se uzdiže mural koji će podsjećati na njegovu prisutnost u ovom gradu.

U čast Ervina, koji je mučki ubijen, komšije, prijatelji i sestre odlučili su angažovati umjetnicu Saru Obradović iz Priboja da oslika mural s Ervinovim likom.

„Bila mi je iskrena čast da vidim i osetim svu snagu i jedinstvo ove ulice, svi kao jedna porodica. Srećan ti rođendan, Erko, negde gde nema zla i boli, živećeš dok je Potoka i tvojih ljudi“, napisala je Sara Obradović na svome instagram porofilu uz video murala.

Ervin bi danas slavio svoj rođendan, ali umjesto radosti i proslave, njegova zajednica se okuplja kako bi odao počast i podsjetio se na sve ono što je predstavljao. Mural je postao simbol otpora protiv nasilja i tragedije, istovremeno slavići njegovu osobnost, duh i ljubav koju je dijelio s onima oko sebe.

Prema zvaničnom saopštenju policije, Ervina Ćelahmetovića ubio je pripadnik Interventne policijske jedinice u Beogradu, Igor Avramović (28), koji je rodom iz Priboja, sumnjiči se da je van dužnosti, u pribojskom kafiću 20. maja zadavši mu više udaraca.

Ćelahmetović je od zadobijenih povreda preminuo u pribojskoj bolnici.

Osumnjičeni je odmah pobjegao, a policija je privela tri osobe zbog sumnje da su mu u tome pomogle. Avramović je uhapšen u susednoj Bosni i Hercegovini 26. maja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije