Na dočeku Nove 2023. godine u Sarajevu nastupit će bend Dubioza kolektiv: Najviše turista iz regiona

Podijelite:

Najveći broj turista koji za doček Nove godine i uživanje u zimskim praznicima tradicionalno biraju Sarajevo dolazi iz susjednih i zemalja regije: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija

Sarajevo je tradicionalno prepoznato kao regionalni centar najbolje zabave i javnih dočeka Nove godine uz najveće muzičke zvijezde. Na dočeku Nove 2023. godine u Sarajevu nastupit će bend Dubioza kolektiv, javlja Anadolu Agency (AA).

Pres-konferencija najave dočeka Nove 2023. održana je u sarajevskoj Vijećnici, a prisutnim medijima obratili su se predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda, gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić, premijer KS-a Edin Forto, dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mirela Džehverović i Maja Arslanagić Kalajdžić sa Ekonomskog instituta.

Ulogu dobrog domaćina i grada koji garantuje nezaboravan provod, kako je navedeno, ove godine namjeravaju opravdati spektakularnim nastupom grupe Dubioza kolektiv, koja bilježi izuzetnu slušanost i uspješne nastupe pred evropskom publikom i zasigurno je najbolji izvozni bh. muzički proizvod.

Turistička zajednica KS, koja nije budžetska organizacija, već prihode ostvaruje od boravišne takse i turističke članarine i za transparento trošenje sredstava odgovara turističkoj industriji, organizaciju javnog dočeka Nove godine prepoznaje kao “jedan od najznačajnijih događaja za koji moramo birati najbolje”.

“Najveći broj turista koji za doček Nove godine i uživanje u zimskim praznicima tradicionalno biraju Sarajevo dolazi iz susjednih zemalja i zemalja regije: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija i Makedonija, gdje grupa Dubioza kolektiv uživa veliku popularnost i sigurno je najbolji izbor koji će privući regionalne turiste koji su nam ciljna skupina. Prema prosječnim pokazateljima, za novogodišnje praznike u KS-u očekujemo 15.000 turističkih noćenja, što je 30.000 KM naplaćene boravišne takse i između minimalno 15 i 22 miliona KM prihoda od turizma. U obzir treba uzeti da je svako četvrto radno mjesto u direktnoj vezi sa turizmom, što znači da će benefite osjetiti cijela turistička industrija i sve povezane djelatnosti. Nastavljamo hrabro i transparentno birati najbolje – Sarajevo će biti grad muzike, grad filma i grad najbolje zabave”, poručio je Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS.

Danas je obrazložena ekonomska opravdanost organizacije javnog dočeka i sve pozitivne efekte po KS, a Karić je pojasnila pravni aspekt organizacijskog procesa i pozvala sve turiste i građane Sarajeva i BiH da uživaju u najboljoj novogodišnjoj zabavi.

Tagovi: 2023 dubioza

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije