Na DUNP-u priređen svečani prijem za brucoše

Komentari:12

Podijelite:

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru danas je priređen svečani prijem za brucoše, čime je označen početak akademske 2022/2023 akdemske godine.

V. d. rektora Državnog univerziteta u Novom Pazaru prof. dr Dragoslav Šumarac je novoj, 17. generaciji Državnog univerziteta, u kojoj je oko 800 mladića i djevojaka, poručio da studije zahtjevaju mnogo truda i učenja, ali da će imati maksimalnu podršku ove institucije.

„Odabrali ste pravi univerzitet, na kojem su studenti u prvom planu. Neophodno je da redovno dolazite na nastavu i ozbiljno se posvjetite učenju. Čuveni Albert Anštajn je rekao da je u svakom uspjehu 90 odsto rada i 10 odsto talenta”, rekao je Šumarac na svečanosti povodom prijema studenata prve godine osnovnih i integrisanih akademskih studija,

Studentima sa pojedinačnih studijskih programa prorektor Državnog univerziteta prof. dr Zana Dolićanin simbolično je uručila indekse. Prilikom pojdele indeksa studenti su bili u prilici i da upoznaju svoje nastavnike.

Brucošima je dobrodošlicu poželeo i Denis Demirović, student-prorektor Džavnog univerziteta.

Nastava za studente prve godinе počinje sutra, 4. oktobra, a za njihove starije kolege nedjelju dana kasnije, 10. oktobra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije