Na DUNP-u u srijedu počinje upis u prvu godinu studija

Komentari:12

Podijelite:

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u srijedu, 13. jula, počinje upis u prvu godinu studija.

Upis će trajati do subote, 16. jula. Prijemni ispiti održani su 30. juna i 1. jula i objavljene su konačne rang-liste kandidata. Konkurisalo je blizu 850 budućih brucoša, a najveća konkurencija bila je na departmanima za tehničko-tehnološke i biomedicinske nauke.

Kako naglašavaju sa ove visokoškolske ustanove ako se kandidat, koji je stekao pravo na upis, ne upiše do subote u 12 sati, smatra se da je odustao i umesto njega biće upisan sljedeći kandidat sa konačne rang-liste. Detalji o terminima objavljeni su na sajtu Državnog univerziteta.

Kandidati koji su stekli pravo da se upišu na jedan od 20 studijskih programa podnose originalna dokumenta: svedočanstva sva četiri razreda srednje škole, diplomu o položenom završnom, odnosno maturskom ispitu, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o državljanstvu, dvije fotografije i dokaz o uplati naknade za troškove upisa.

Ove godine planirano je da indeks Državnog univerziteta u Novom Pazaru dobije ukupno 1029 studenata, od kojih će se 684 finansirati iz budžeta, dok će 345 biti na samofinansiranju.

Tagovi: DUNP Upis

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije