Na sastanak sa Mišelom predsjednici parlamentarnih stranaka iz Bosne i Hercegovine

Komentari:12

Podijelite:

U Briselu je danas posle podne počeo sastanak predsjednika stranaka koje imaju poslanike u parlamentu BiH sa predsjednikom Evropskog vijeća Šarlom Mišelom (Charles Michel).

Sastanku prisustvuje i predsjedavajući Predsedništva BiH Šefik Džaferović, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel (Josep Borrell) i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler).

Na sastanak u Brisel iz bosansko-hercegovačkog entiteta „Republika Srpska“ stigli su lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, Socijalističke partije (SP) Petar Đokić, Ujedinjene Srpske (US) Nenad Stevandić, Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović i Demokratskog narodnog saveza (DNS) Nenad Nešić.

Iz Federacije BiH sastanku sa Mišelom prisustvuju lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, “Naroda i pravde” Elmedin Konaković, Socijaldemokratske partije (SDP) Nermin Nikšić, “Naše stranke” Edin Forto i predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Prema fotografijama koje su objavljene, na sastanak nisu došli lideri HDZ BiH Dragan Čović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović i lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić.

Ranije je najavljeno da će se razgovarati o potpisivanju dokumenta o ključnim pitanjima za BiH, koji bi trasirali put te zemlja ka EU i onemogućili dalju blokadu institucija BiH.

Tagovi: BiH EU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije