Njemačka odbacila Gašićevu tvrdnju da štiti ubicu Olivera Ivanovića

Foto: fb/NemackaAmbasadaBeograd

Podijelite:

Ambasada Njemačke u Beogradu danas je kategorično odbacila tvrdnju ministra policije Srbije Bratislava Gašića da je ubica političara Olivera Ivanovića pod zaštitom njemačkih vlasti.

„Vlada Njemačke nema saznanja ko je ubio Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine. Kategorično odbacujemo optužbu da je počinilac pod zaštitom nemačkih vlasti. Savezna vlada nije primila zahtjev srpskih vlasti po ovom pitanju“, navela je Ambasada u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Zelenović: Gašić uvlači Srbiju u potencijalne probleme na međunarodnom nivou

Poslanik stranke Zajedno Nebojša Zelenović izjavio je danas da ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić uvlači Srbiju u potencijalne probleme na međunarodnom nivou zbog navoda da je „ubica Olivera Ivanovića pod zaštitom Njemačke“.

Zelenović je ocijenio da Gašić izjavom „da zna ko je ubica Olivera Ivanovića“ obmanjuje javnost i stvara nove probleme za društvo, naveo je Zelenović, a saopštila njegova stranka.

On je podsjetio da je Gašić juče izjavio da institucije Srbije imaju saznanja o tome ko je ubica Olivera Ivanovića, ali da ga je danas u tome demantovala ambasada Njemačke čije je institucije optužio da sprečavaju privođenje navodnog počinioca.

„Prošle nedelje smo saznali da se Gašić dopisuje sa kriminalcima, pa je iznosio kontradiktorne priče o dva minuta snimka sa naplatne rampe u Doljevcu, pa sada i o ubistvu Olivera Ivanovića, već to bi bilo dovoljno da čovek sa trunkom morala podnese ostavku“, ocijenio je Zelenović.

Naveo je i da je građanima dosta nasilja, mržnje i podjela koje stvara vlast, kao i da to pokazuju na ulicama „iz nedelje u nedelju“.

„Siguran sam da će i ove subote ljudi masovno izađi na proteste u svim gradovima gde se održavaju“, ocijenio je Zelenović.

Da podsjetimo ministar Gašić je juče na sjednici Skupštine Srbije rekao da srpske vlasti „tačno znaju“ ko je ubio Ivanovića i da je počinilac „pod zaštitom“ njemačkih vlasti.

„Mi tačno znamo ko je ubica i tražili smo od njemačkih organa, pod čijom je zaštitom taj čovek, da nam daju podatke“, kazao je Gašić.

Ivanović, lider Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda, ubijen je 16. januara 2018. godine, sa više hitaca iz pištolja, ispred sjedišta te partije u sjevernom delu Mitrovice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije