Novi namet građanima Novog Pazara: Poskupljuju komunalne usluge drugi put ove godine

Ukoliko skupštinska većina usvoji ove odluke, ovo će biti drugo povećanje cijena ove godine, jer su oba javna preduzeća cijene usluga povećale početkom ove godine
Foto: Ilustracija

Podijelite:

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara u petak će na sjednici Skupštine grada razmatrati prijedloge o novom poskupljenju komunalnih usluga, a i o dodjeljivanju novih mandata vršilaca dužnosti direktora “Gradske čistoće” i “Parking servisa”.

Javno komunalno preduzeće “Vodovoda i kanalizacije” od Skupštine traži da odobri povećane cijene vodosnabdijevanja za 10 odsto, obrazlažući to porastom troškova električne energije, goriva, materijala i hemijskog tretmana vode.

Ukoliko skupštinska većina usvoji ovaj prijedlog građani Novog Pazara vodu će plaćati 87,43 dinara po kubnom metru, pravna lica 183,5 dinara, javne ustanove 95,31 dinar, a kamenjare, kanali i klanice 251,61 dinar.

Povećanje cijena usluga traži i “Gradska čistoća” za oko 15 odsto za građane i 10 odsto za privredu, obrazlažući to poskupljenjem električne energije, povećanjem plata za radnike, kao i ulaganjem u vozni park.

Prema novom cjenovniku iznošenje smeća biće 11,9 dinara po kvadratnom metru, dok će za privrednike, u zavisnosti od količine smeća koje se iznosi, koštati od 34,2 do 52, 8 dinara, odnosno za paušalce 1.390 dinara.

Ukoliko se usvoje ove odluke, ovo će biti drugo povećanje cijena ove godine, jer su oba javna preduzeća cijene usluga povećale početkom ove godine, i to vode za 17 odsto, a odnošenje smeća za 20 odsto.

Suljeviću i Ljajiću novi direktorski mandati

Skupština Novog Pazara odlučivaće na sjednici i o dodjeljivanju novih mandata vršilaca dužnosti direktora “Gradske čistoće” Faruku Suljeviću i “Parking servisa” Nerminu Ljajiću.

Suljević, mašinski inženjer, je na čelu “Gradske čistoće” od juna prošle godine, dok Ljajić, master informatičar, rukovodi “Parking servisom” od juna 2022. godine.

Inače, Zakonom o javnim preduzećima mandat vršioca dužnosti direktora može maksimalno trajati godinu dana, što je, u slučaju Ljajića, prekršeno prošle godine, a Suljevića ove godine, ukoliko bude imenovan od strane skupštinske većine.

Na dnevnom redu sjednice je i Odluka o pristupanju donošenja Statuta grada Novog Pazara, Odluka o davanju saglasnosti na upotrebu imena grada Novog Pazara u nazivu sportskog udruženja „Ženski fudbalski klub Novi Pazar“, kao i imenovanje predsjednika i članova nekoliko gradskih savjeta.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije