Novi Pazar: Izgradnja nove škole još uvjek na čekanju – Zavod „loše“ odradio projekat

Podijelite:

Odjeljenje za urbanizam Gradske uprave Novog Pazara odbilo je da izda lokacijske uslove za izgradnju nove osnovne škole u naselju Šutenovac, što je obećano prije više od tri godine, objavio je danas radio Sto plus.

U obrazloženju zaključka navodi se da je zahtjev Grada Novog Pazara odbijen jer “nisu ispunjeni formalni uslovi”, odnosno, jer su utvrđeni nedostaci u grafičkoj dokumentaciji idejnoga rješenja urađenog od strane Zavoda za urbanizam.

“U grafičkoj dokumentaciji, na crtežu ‘situacija’, nije data oznaka ulaza za učenike, prekinuto je obodno zelenilo i vježbalište i ekonomsko dvorište nije izolovano zelenilom”, stoji u obrazloženju.

U Zavodu za urbanizam sredinom maja rekli su da su predali idejno rješenje za dobijanje lokacijskih uslova i da će u narednih nekoliko mjeseci raditi na projektu za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju osnovne škole u tom novopazarskom naselju.

Izgradnju osnovne škole u Šutenovcu iz Gradske uprave Novog Pazara najavljuju godinama.

U martu 2020. godine su, za 75 miliona dinara, od privatnih vlasnika kupljene parcele 6644/5, 6645/2, 6646/4, 6647 i 6648/1, ukupne površine oko hektar i 17 ari.

Nakon nekoliko mjeseci javnosti je predstavljeno idejno rešenje, ali ni skoro tri godine kasnije još uvek nisu dobijeni lokacijski uslovi za izgradnju škole čijim početkom rada bi se rasteretile osnovne škole “Vuk Karadžić”, “Rifat Burdžetić Tršo” i “Ćamil Sijarić”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije