Novi Pazar: Kazna za zagađivanje rijeke Raške sljedeće nedjelje

Komentari:12
Izvor: Emir Tutić

Podijelite:

Prekršajni sud u Novom Pazaru trebalo bi sledeće nedelje da donese odluku o kažnjavanju kompanije “Ukras” i odgovornog lica tog preduzeća zbog zaglađivanja rijeke Raške, objavio je radio Sto plus.
Protiv te firme i direktora Aladina S. komunalni inspektor lokalne samouprave podnio je 6. maja zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog toga što je iz miksera te kompanije na obalu i u korito Raške “ispuštena tehnički neispravna voda”.

Prijava je u Prekršajnom sudu zavedena 10. maja, a u sklopu postupka saslušani su okrivljeni.

“Okrivljeno odgovorno lice kompanije je dostavilo pisanu odbranu, dok je predstavnik pravnog lica iznio odbranu pred postupajućim sudijom. U toku je izrada odluke koja bi trebalo da bude poznata tokom sledeće nedelje”, rekli su radiju Sto plus u Prekršajnom sudu.

Video snimak, na kojem se vidi kako se iz miksera za miješanje betona, sa logom “Ukrasa”, na obalu i u korito Raške ispušta otpadna voda nakon pranja miješalice, objavljen je na društvenim mrežama 30. aprila, izazvavši burnu reakciju građana koji su tražili sankcionisanje odgovornih.

Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove su 5. maja sproveli inspekcijski nadzor u Varevskoj ulici posle čega su sačinili zapisnik i Prekršajnom sudu podnijeli zahtjeve za pokretanje postupaka protiv kompanije “Ukras” i direktora firme Aladina S.

Komunalni inspektor je prijavom od Prekršajnog suda zatražio da se to preduzeće i odgovorno lice oglase krivim i da im se izreknu “maksimalne novčane kazne”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije