Novopazarski atletičari blistali na 25. Ramazanskoj uličnoj trci | Video

Aldin Ćatović i Teodora Simović pobjednici su 25. ramazanske ulične trke u Novom Pazaru. Prvi u konkurenciji dječaka je bio i Alen Sejdović, nova nada novopazarske atletike kome je ovo 137. medalja.

Podijelite:

Aldin Ćatović i Teodora Simović pobjednici su 25. ramazanske ulične trke u Novom Pazaru. Prvi u konkurenciji dječaka je bio i Alen Sejdović, nova nada novopazarske atletike kome je ovo 137. medalja.

Ćatoviću je prvi put trujmfovao na Ramazanskoj trci. U trci seniora na tri hiljade metara drugi je bio Uroš Gutić iz banjalučkog Borca, a treći Nikola Raičević iz beogradskog Partizana.

Novopazarska atletičarka Teodora Simović bila je najbolja u trci seniorki na tri hiljade metara. Ovo je njena treća pobjeda na ovom takmičenju. Iza nje su bile Milica Tomašević iz Atletskog kluba Crvena zvezda i Aleksandra Konstadinović iz Sremske Mitrovice.

U trci rekreativaca prvi je bio Esad Hasanović, drugi Emir Koca, a treći Enes Feković.

Legenda jugoslavenske i novopazarske atletike, trener AK Novi Pazar Rifat Zilkić podsjetio je na značaj ove trke, ističući da je mnogo muslimana u svijetu i da se Ramazanska trka održava samo u Novom Pazaru.

„Zadovoljstvo je biti prisutan ovdje, a još veće kada svoja dva učenika pobjeđuju na ovoj trci. Aldin Ćatović, predvodnik jedne nove generacije atletičara Srbije, Evrope i malo šire, koji je već prvak Evrope za mlađe juniore, danas je dokazao svoj kvalitet i u svome gradu. Teodora, poslije mnogo trka i pobjeda treći put pobjeđuje u Novom Pazaru. Jedna prekrasna slika je otišla odavde u cijeloj Srbiji, a malo i šire“, rekao je Zilkić.

„Ovdje po treći put trčim, ovo je moja prva pobjeda u seniorskoj konkurenciji ovdje u Novom Pazaru. Prezadovoljan sam trkom, publikom, svojim narodom i pred svojim roditeljima koji me podržavaju. Sada se već pripremam za kros svijeta u Beogradu. Ove godine se spremam za prvenstvo Evrope u banjskoj Bistrici i prvenstvo svijeta u Peruu“, kazao je Ćatović, učenik novopazarske gimnazije.

„Sretna sam kad trčim u svom gradu, to su mi najdraže pobjede. Ljudi bi trebali da shvate da je ovo grad atletike, vrhunskih rezultat, svjetskih i evropskih. Grad prosto na svim poljima, u svim kategorija ima predstavnike iz atletike, mislim da je to ponos da imamo ovakve takmičere i ovakvu manifestaciju. Ovo prilikom bi svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti poželjela sretan početak mjeseca ramazana i nadam se da će ovaj post proteći u miru, harmoniji i ljubavi. Mi smo tu da zajedno slavimo jer smo takav grad. To je jedna ljepota koja krasi moj grad, stanovnike ovog grada“, poručila je Teodora, dvostruka prvakinja Srbije u disciplini tri i hiljadu i po metara za seniorke.

Sportska manifestacija, održana u centru grada, bila je promocija mladosti i sporta, među stotina učesnika najviše je bilo dječaka i djevojčica, najvaljujući da Novi Pazar postaje centar krajice sportova.

Za najuspješnije atletičare uručene su robne i novčane nagrade. Organizatori trke bili su Atletski klub Novi Pazar, Sportski savez i Ustanova za sport, pod pokroviteljstvom Grada Novog Pazara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije