Obiležen svjetski dan humanosti: Prijatelj je prijatelju svetionik

Podijelite:

Humanitarno udruženje “Svetionik“ obeležilo je danas različitim aktivnostima u pješačkoj zoni u centru Novog Pazara Svjetski dan humanosti, javlja Anadolu.

Volonteri te humanitarne organizacije aktivnosti su sprovodili u okviru akcije „Doniraj za namirnice – da niko ne bude gladan“, a u cilju prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu humanitarnih paketa koje porodicama slabijeg materijalnog stanja u regiji Sandžak Udruženje „Svetionik“ deli svakog meseca.

Koordinatorka Udruženja „Svetionik“ Muhterema Čuljković je ocjenila da je i ova akcija pokazatelj zašto je Novi Pazar grad koji čine ljudi velikog srca.

„U znak Svjetskog dana humanosti, odlučili smo da intenziviramo kampanju ‘Doniraj za namirnice – da niko ne bude gladan’. Realizovali smo različite humanitarne aktivnosti. Zajednica je pokazala entuzijazam, solidarnost i spremnost da i ovog puta svi zajedno jedni za druge činimo velike stvari. I danas je ovde bio postavljen naš štand gde su građani ostavljali dobrovoljne priloge, po simboličnoj ceni prodavali smo slatkiše, imali smo humani izazov za decu i odrasle, a prolaznicima smo dijelili i motivacione poruke i podsticali ih na dodatnu solidarnost jer je potreba sve veća“, kazala je koordinatorka Udruženja „Svetionik“, Muhterema Čuljković.

Ona ističe da je Udruženje „Svetionik“ osnovano u Novom Pazaru pre 15 godina u cilju pomaganju članovima zajednice kojima je potrebna podrška.

„To je osnovni smisao našeg postojanja. Naše akcije i projekti su sve učestaliji, jer nažalost živimo u takvom vremenu kada je sve veći broj porodica u oskudici. Mi smo im podrška, prijatelj je prijatelju svetionik. Zahvaljujući humanosti i dobrim ljudima koji podržavaju naš rad, članovi naše zajednice koji trebaju našu podršku nikada neće biti prepušteni neimaštini“, navela je Čuljković.

Udruženje „Svetionik“ humanitarne aktivnosti i edukativne projekte namijenjene mladima sprovodi u Sandžaku, a osim Novog Pazara, gde im je i glavni ured, još i u Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

Svjetski dan humanisti obilježava se u znak sećanja na 2003. godinu, kada je u bombaškom napadu u Bagdadu poginulo 22 ljudi.

Anadolu agency

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije