Odbijen prigovor Koalicije Albanaca doline, RIK politizovan i krši zakon

Komentari:12

Podijelite:

Republička izborna komisija večeras je konačno dokazala da je političko tijelo odbacivši zahtjev Koalicije Albanaca doline za ponavljanje glasanja u Velikom Trnovcu, saopštili su večeras iz Izbornog štaba te Koalicije.

 „Odluka Republičke izborne komisije je politizovana i skandalozna, iako su argumenti Koalicije bili dovoljni i dokumentovani, RIK je političkom odlukom presudio kršeći zakon i poštovanje propisanih procedura.“ – navedeno je u saopštenju.

Nakon izbora 28. aprila 2022. godine, kada je Koalicija obezbjedila poslaničko mesto, RIK je, uz priložene iste argumente SPS, poništio izbore i poslao biračko mesto broj 6. na ponovno glasanje.  Danas, kako su saopštili iz Koalicije Albanaca doline sa istim argumentima RIK je donio drugačiju odluku, pokazujući još jednom da je jedini zakon koji poštuju parlament bez Albanaca. Iz Koalicije Albanaca doline najavljeno je da će nastaviti svoju borbu i da će uložiti prigovor Upravnom sudu, i očekuju da će sud donijeti odluku bez političkog uticaja države.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije