14.5 C
Novi Pazar
04/06/2023
NaslovnicaPolitikaOdbijen prigovor Koalicije Albanaca doline, RIK politizovan i krši zakon

Odbijen prigovor Koalicije Albanaca doline, RIK politizovan i krši zakon

Republička izborna komisija večeras je konačno dokazala da je političko tijelo odbacivši zahtjev Koalicije Albanaca doline za ponavljanje glasanja u Velikom Trnovcu, saopštili su večeras iz Izbornog štaba te Koalicije.

 „Odluka Republičke izborne komisije je politizovana i skandalozna, iako su argumenti Koalicije bili dovoljni i dokumentovani, RIK je političkom odlukom presudio kršeći zakon i poštovanje propisanih procedura.“ – navedeno je u saopštenju.

Nakon izbora 28. aprila 2022. godine, kada je Koalicija obezbjedila poslaničko mesto, RIK je, uz priložene iste argumente SPS, poništio izbore i poslao biračko mesto broj 6. na ponovno glasanje.  Danas, kako su saopštili iz Koalicije Albanaca doline sa istim argumentima RIK je donio drugačiju odluku, pokazujući još jednom da je jedini zakon koji poštuju parlament bez Albanaca. Iz Koalicije Albanaca doline najavljeno je da će nastaviti svoju borbu i da će uložiti prigovor Upravnom sudu, i očekuju da će sud donijeti odluku bez političkog uticaja države.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA