Opozicija u Crnoj Gori oštro kritikovala odlazak ministara na svečanost u Banjaluku

Podijelite:

Opozicione partije u Crnoj Gori oštro su kritikovale ministra finansija Aleksandra Damjanovića i ministra pravde Marka Kovača jer su prisustvovali jučerašnjoj svečanoj akademiji povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci.

“Njihovo prisustvo na akademiji povodom takozvanog „Dana Republike Srpske“, koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim, još jedna je potvrda antievropskog karaktera vlade na čelu sa Dritanom Abazovićem”, saopštio je portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Damjanović i Kovač, koji su sjedjeli u prvom redu, ceremoniji su prisustvovali na poziv predsjednika tog bosansko-hercegovačkog entiteta Milorada Dodika.

Nikolić je kazao je da vlada svakim danom svog funkcionisanja ugrožava dobrosusjedske odnose i evropsku perspektivu Crne Gore.

“Ovaj nezapamćeni skandal koji sebi nije dozvolila ni apostolska vlada Zdravka Krivokapića još je jedan žestok udarac za međunarodni imidž i reputaciju naše države, koji prijeti da Crnu Goru kompromituje kao pouzdanog regionalnog partnera”, saopštio je Nikolić.

Član Predsedništva Socijaldemokrata Nihad Canović ocijenio je da su pokazali da je za njih bitnije da jačaju saradnju sa proruskim Dodikom od njegovanja dobrih regionalnih odnosa i poštovanja suvereniteta cjelovite BiH i njenih institucija.

“To je ta ‘politika mira i saradnje’ koju neka nova Crna Gora želi da promoviše u regionu”, naveo je Canović na Tviteru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije