Oprez zbog poledice i magle

Foto: AA

Podijelite:

Magla na pojedinim putevima smanjuje jutros vidljivost, a Auto moto savez Srbije upozorava i na poledicu na mostovima, u tunelima i na planinama.

Oprez se preporučuje zbog odrona.

Saobraćaj je umjeren na većini puteva i odvija se bez zastoja, osim u gradovima gde je pojačanog intenziteta.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema zadržavanja.

Kamioni na izlazu iz zemlje na graničnim prelazima Batrovci i Šid čekaju oko dva sata, a na prelazu Kelebija oko četiri.

Magla i na putevima u Bosni i Hercegovini

U nižim predjelima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu dok je na pojedinim dionicama u planinskim predjelima kolovoz mjestimično zasnježen, objavio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK), prenosi Anadolija.

Zbog magle vidljivost je smanjena na putu Glamoč – Mlinište, kao i preko prevoja Rostovo (Bugojno – Novi Travnik).

Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima Bihać – Bosanski Petrovac – Ključ i Bosanski Petrovac – Oštrelj – Drvar.

Jak vjetar fomira sniježne nanose na putevima Livno – Šuica – Kupres i Bosansko Grahovo – Resanovci. Na putu Jablanica – Posušje zbog snijega i leda na kolovozu putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu Livno – Šuica upozoravaju na izlaske divljih konja na kolovoz.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo – Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima Jajce – Donji Vakuf i Mostar – Stolac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj na graničnom prelazu Izačić – Ličko Petrovo Selo ne mogu saobraćati teretna vozila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije