Oproštajna poruka konzula Bašola: Ponos i čast su mi da sam bio prvi turski generalni konzul imenovan u Novom Pazaru

Podijelite:

Trudili smo se da damo doprinos razvoju Sandžaka koji vidimo kao most prijateljstva između nas i Srbije i na taj način damo doprinos povećanju prosperiteta naše braće u Sandžaku

Generalni konzul Republike Turske Bašar Bašol u danu završetka svog mandata u Novom Pazaru uputio je oproštajnu poruku građanima Sandžaka u kojoj je izrazio ponos i sreću što mu je pripala čast da bude prvi turski generalni konzul imenovan u Novom Pazaru.

Poruku konzula Bašola prenosimo u cjelosti:

Dragi naši državljani,

dragi naši prijatelji iz Srbije,

draga naša braćo i sestre iz Sandžaka,

Moj mandat koji sam preuzeo 15. marta 2021. godine ističe danas. Od dana kada sam preuzeo dužnost generalnog konzula, radio sam sa velikim ponosom srećan što mi je pripala čast da budem prvi turski generalni konzul imenovan u Novom Pazaru.

Tokom svog boravka u Novom Pazaru imali smo priliku da se, različitim povodima, sa mnogima od vas upoznamo ili sarađujemo. Zajedno sa našim kolegama u Generalnom konzulatu pobrinuli smo se da uspostavimo kontakt sa svakom tačkom područja koje pokrivamo, a koje obuhvata i jug Srbije i da odgovorimo na svaki zahtjev koji nam je stigao. Trudili smo se da vrata našeg Generalnog konzulata i svi kanali komunikacije budu uvjek otvoreni. Trudili smo se da damo doprinos razvoju Sandžaka koji vidimo kao most prijateljstva između nas i Srbije i na taj način damo doprinos povećanju prosperiteta naše braće u Sandžaku.

Kada pogledamo unazad vidimo da smo shodno svojim mogućnostima mnogo toga postigli. Kao Generalni konzulat naporno smo radili da, pod vođstvom našeg uvaženog ambasadora, na lokalnom nivou damo doprinos daljem razvoju odnosa između Turske i Srbije koji su na istorijskom maksimumu obuhvatajući sve segmente srbijanskog društva.

Velika je čast za svakog turskog diplomatu, kao i velika odgovornost, biti na službi u prijateljskoj Srbiji, u Sandžaku koji je uvek imao posebno mjesto u našim srcima. Odlazim iz Novog Pazara veoma srećan što sam doživeo ovu privilegiju. Novi Pazar će uvjek imati posebno mjesto u mom srcu. Hvala vam na ljubaznosti i prijateljstvu koje ste mi ukazali. Vama, vašim porodicama i vašim najmilijima želim zdravlje, sreću i blagostanje.

Allahimanet, zbogom”.

Bašol je na poziciji generalnog Republike konzula Turske u Novom Pazaru bio dve godine, a 15. septembra mu ističe mandat. Tokom ovih dana održao je završne sastanke sa rukovodstvima opština i gradova u regiji Sandžak i predstavnicima medija i ostalih ustanova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije