Otkazana posjeta Sergeja Lavrova Beogradu; NATO zemlje regiona zabranile prelet njegovog aviona

Komentari:12

Podijelite:

Posjeta ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova Srbiji otkazana je nakon što su NATO zemlje regiona zatvorile svoj vazdušni prostor za njegov avion, rekao je novinskoj agenciji Interfaks izvor u ruskom Ministarstvu inostranih poslova, prenosi Rojters.

Izvor je potvrdio pisanje srpskih medija u kome se navodi da su Bugarska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora, NATO zemlje, zatvorile svoj vazdušni prostor za avion koji je trebalo da preveze ruskog diplomatu u Beograd.

„Naša diplomatija tek treba da savlada teleportaciju“, rekao je izvor, javlja Rojters.

Crna Gora, Bugarska i Sjeverna Makedonija zabranile su prelet aviona ruske vlade kroz svoj vazdušni prostor, uoči najavljene posjete Lavrova Srbiji, objavio je Sputnjik, što je medijima potvrdila i portparolka ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova.

Odbijanje niza evropskih zemalja da u Srbiju puste avion sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom pokazatelj je kompleksa političke inferiornosti, ocijenio je predsjednik međunarodnog komiteta Vijeća Ruske Federacije Grigorij Karasin, javila je agencija RIA Novosti.

Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov potvrdio je za Sputnjik da je Podgorica zabranila prelet aviona ruske vlade kroz crnogorski vazdušni prostor.

“Potvrđujemo da je Podgorica odbila prelet aviona ruske vlade kroz crnogorski vazdušni prostor“, rekao je Maslenikov.

Prethodno je ambasadorka Rusije u Sofiji Eleonora Mitrofanova potvrdila da je Bugarska odbila da obezbedi vazdušni koridor za avion ruske vlade.

“Mogu da potvrdim da bugarske vlasti nisu dale dozvolu za preletanje aviona s ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovom”, rekla je Mitrofanova.

Ministarstvo inostranih poslova u Skoplju potvrdilo je za Radio Slobodna Evropa da je Sjeverna Makedonija odbila zahtjev Ambasade Rusije da kroz vazdušni prostor te zemlje preleti avion ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije