Pramenković: Bajramska radost okupljanja i zajedništva

Podijelite:

Predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća Misala Pramenković uputila je čestitku povodom Kurban bajrama svim muslimanima, ističući da ovaj blagdan za muslimane predstavlja blagdan žrtve i odricanja od materijalne vrijednosti ali i radost zbog okupljanja i zajedništva, u ime i za ljubav našeg Gospodara.

“Muslimani iz svih krajeva svijeta na hadždžu pokazuju da su ujedinjeni u obožavanju Stvoritelja svih stvorenja i odazivaju se Njegovim zapovijedima. U duhu žrtve i zajedništva, svim Bošnjakinjama i Bošnjacima i svim muslimanima u Sandžaku, Srbiji i diljem svijeta Bajram šerif mubarek olsun, uz želju da ga provedemo u miru i blagostanju, u porodičnom ambijentu, ljubavi i slozi“, navela je u bajramskoj čestitki predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća”,  Misala Pramenković.

Kurban bajram je jedan od nacionalnih blagdana sandžačkih Bošnjaka, a koji su potvrđeni Odlukom Saveta Republike Srbije za nacionalne manjine 2005. godine. Bošnjaci u Sandžaku obilježavaju  11 maj – Dan zastave, 28. septembar – Dan Bošnjaka, 20 novembar – Dan Sandžaka, kao i Ramazanski i Kurban bajram.

Čestitku uputio i Zukorlić: Šaljemo poruke mira povodom nastupanja Kurban Bajrama

Presjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) i potpredsjednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić čestitao je svim muslimanima, a posebno Sandžaku, Srbiji i Bosni i Hercegovini, Kurban bajram.

„U ovo sveto vrijeme, na ovom svetom mjestu, kada se okupljamo kako bismo se posvetili Allahu Uzvišenom, molimo Ga za jedinstvo našeg naroda. Neka nas obaspe Svojom milošću, kako bismo zajedno gradili bolju budućnost, gdje će ljubav, razumijevanje i zajedništvo biti temelji našeg društva“, istkao je Zukorlić.

Zukorlić, koji boravi u Mekki i obavlja obrede hadždža poslao je poruku mira povodom nastupanja Kurban Bajrama i uputio molbe za hadždž, kurbane i namaze.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije