Reuf Bajrović: Napadnuti smo kao Bošnjaci, branimo se kao Bošnjaci | Video

Šta nam slijedi i ima li šanse da se dobije “bitka za istinu”, saznajte u novom podcastu “Intervencija” koji vodi glavni urednik “Stava” Filip Mursel Begović
Foto: psc yt/stavtv

Podijelite:

Gost podcasta “Stava” je politički analitičar Reuf Bajrović. Prema riječima glavnog urednika “Stava” Filipa Mursela Begovića ovaj razgovor vodi se između nekada dvije suprostavljene ličnosti. Što je približilo stavove, saznajte u novom nastavku “Intervencije”.

“Imamo jedan veliki luksuz i zato ćemo mi dugoročno gledano, opstat. Smatram da će ova država opstat i zašto će ovaj narod opstat. Najpre zato što smo sada prvi puta i u očima dušmana spremni da se sami odbranimo i mislim da je to nemoguće opovrgnut tu činjenicu. Jer da oni misle da nas mogu vojno pobijediti bio bi rat! Da se mi ne možemo braniti bilo bi rata, a pošto se možemo braniti neće biti rata! A drugi luksuz je što imamo svoju visoku kulturu, jer narod koji nema svoju visoku kulturu vremenom če se asimilirat. Mi imamo svoju visoku kulturu”, podvukao je Bajrović.

Šta je Reuf Bajrović imao za reći o aktuelnoj političkoj situaciji? Šta je posvjedočio o napadima na svoju ličnost, posebno kada je riječ o njegovim nekadašnjim stranačkim kolegama iz SDP-a?

Šta je imao za reći o optužbama da je postao “bošnjački nacionalist”, o situaciji u sarajevskim medijima koji su ga iznenada prestali pozivati u svoje programe kao “drugu stranu”? Kakvu to cenzuru živimo? Bajrović odgovara “mrzi li Hrvate”, kao što tvrde neki hrvatski novinari.

Šta nam slijedi i ima li šanse da se dobije “bitka za istinu”, saznajte u novom podcastu “Intervencija” koji vodi glavni urednik “Stava” Filip Mursel Begović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije