14.9 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaPolitikaBiHSDA Sandžaka podržala politički dogovor u BiH

SDA Sandžaka podržala politički dogovor u BiH

SDA Sandžaka pozdravlja i daje punu podršku Političkom sporazumu o načelima osiguravanja funkcionalne Bosne i Hercegovine koja napreduje na evropskom putu, prihvaćen u Briselu od strane bosanskohercegovačkih političkih lidera, saopšteno je iz te stranke.

“Smatramo da je ovaj Sporazum o očuvanju i izgradnji mirne, stabilne, suverene i neovisne funkcionalne države Bosne i Hercegovine ključni korak za okončanje višedecenijske krize na Zapadnom Balkanu. Očekujemo da će efekti ovog sporazuma pozitivno utjecati na rješavanje svih otvorenih pitanja u BiH. Samo čvrsta i odlučna posvećenost evropskim integracijama svih država regiona može biti garant uspostavljanju trajnog i pravednog mira, saradnje i povjerenja na Balkanu”, navode iz SDA Sandžaka.

Lideri političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine i članovi Predsjedništva BiH usvojili su na jučerašnjem sastanku u Briselu sporazum “Politički dogovor o principima za osiguranje funkcionalne Bosne i Hercegovine koja napreduje na evropskom putu”,

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA