SDA Sandžaka, Ogranak Priboj: Bećirović i Hadžović vratite mandate koje ste dobili od SDA Sandžaka i građana

Podijelite:

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Ogranak Priboj je, nakon izbora na poziciju predsjednika Opštinskog odbora Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS) u Priboju, pozvala Hajra Bećirovića da vrati odbornički mandat te stranke “koji mu je povjeren, kao i svim biračima čijom zaslugom je dobio povjerenje da ih zastupa i štiti njihova prava, a ne prava uske interesne grupe”.

Također, poziv je upućen Jasminu Hadžoviću, koji je izabran za potpredsjednika opštinskog odbora BOOS-a u Priboju, da podnese ostavku na mjesto člana Opštinskog vijeća, kako ne bi svojim nesavjesnim i neodgovornim ponašanjem nanosio dalju štetu SDA Sandžaka u Priboju.

“Izborom za predsjednika Opštinskog odbora BOOS u Priboju, Hajro Berćirović ne može nastupati kao odbornik ove Stranke, jer je izabran sa liste SDA Sandžaka“, upozoravaju iz SDA Sandžaka ogranak Priboj.

Podsjećaju da je na posljednjim lokalnim izborima održanim 21. juna 2020. godine Hajro Bećirović kao odbornički kandidat na listi SDA Sandžaka izabran za odbornika u Skupštini opštine Priboja, dok je Jasmin Hadžović, također kao kandidat SDA Sandžaka izabran za člana opštinskog vijeća.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka, ogranak Priboj, zaključuje u svom saopštenju za javnost da je ovaj ogranak Stranke radio transparentno i isključivo u interesu svih građana Priboja.

Hajro Bećirović je sa mjesta predsjednika Ogranka SDA Sandžaka za Priboj smijenjen maja 2020. godine kada je za predsjednika ogranka imenovan Elvir Begović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije