SDA Sandžaka pobijedila na lokalnim izborima u Tutinu: Razgovaraćemo sa ozbiljnim strankama koje misle dobro ovom gradu | Video

Ovi rezultati jasno pokazuju dominantnu poziciju SDA Sandžaka u Tutinu, kao i povjerenje koje su građani ukazali ovoj stranci. SDA Sandžaka nastavlja da se dokazuje kao ključna politička snaga u lokalnoj zajednici, spremna da vodi Tutin ka boljoj budućnosti

Podijelite:

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka odnijela je ubjedljivu pobjedu na jučerašnjim lokalnim izborima u Tutinu, osvojivši čak 18 odborničkih mandata. Ovaj uspjeh potvrđuje snažnu podršku koju SDA Sandžaka uživa među građanima Tutina.

Ovi rezultati jasno pokazuju dominantnu poziciju SDA Sandžaka u Tutinu, kao i povjerenje koje su građani ukazali ovoj stranci. SDA Sandžaka nastavlja da se dokazuje kao ključna politička snaga u lokalnoj zajednici, spremna da vodi Tutin ka boljoj budućnosti.

Ovo je jasna i nedvosmislena potvrda povjerenja koje građani Tutina imaju u Stranku demokratske akcije Sandžaka, izjavila je danas Selma Kučević, narodna poslanica ove stranke i prva na listi odborničkih kandidata.

„SDA Sandžaka je u Tutinu apsolutno zadovoljna proteklim izbornim danom. Tačno je da je bilo određenih manipulacija i određenih pokušaja da se zatvore neka biračka mjesta, ali smatram da su ti planovi osujećeni što je dokaz tome da je sve bilo apsolutno regularno. Na biračkim mjestima dan je protekao u korektnoj atmosferi, a mi kao stranka smo zadovoljni postignutim rezultatima“, kazala je medijima Kučević.

Kučević je rekla da je bilo teško boriti se u jednoj nefer i nekorektnoj kampanji gdje su svi mehanizmi države i režima bili usmjereni protiv SDA Sandžaka kao nikada do sada i da je ovo najubjedljivija pobjeda do sada.

„Osvojenih 6.600 glasova na ovim izborima čini nas zadovoljnim i kada to uporedite sa ostalima strankama čiji se rezultat svodi na početni broj 2, pred nama su razgovori sa ozbiljnim političkim strankama koje imaju dobar politički potencijal i koje isključivo misle dobro ovom našem gradu“, zaključila je kučević.

Na drugom mjestu, na izborima u Tutinu, našla se Stranka pravde i pomirenja (SPP) sa sloganom “Amanet Muftijin za ponosni Tutin,” koja je osvojila 6 odborničkih mandata. Sandžačka demokratska partija (SDP), zajedno sa Srpskom naprednom strankom (SNS), također je osvojila 6 mandata, zauzevši treće mjesto.

Četvrto mjesto pripalo je listi “Zaim Redžepović – naš izbor,” koja je dobila 3 odbornička mandata.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije