16.2 C
Novi Pazar
06/06/2023
NaslovnicaPolitikaSDA Sandžaka: Prijetnje manjinskim narodima u Srbiji

SDA Sandžaka: Prijetnje manjinskim narodima u Srbiji

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka danas je najoštrije osudila veličanje ratnih zločinaca na centralnoj proslavi Dana policije Srbije u Beogradu saopšteno je iz ove stranke.

„Imajući u vidu genocid i sve zločine nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini i Albancima na Kosovu, koje su počinile “srpske oružane snage” devedesetih, Bošnjaci i Albanci sa pravom doživljavaju srpsku policiju kao objektivnu prijetnju po biološki opstanak.“ – naveli su u saopštenju prosleđenom medijima.

SDA Sandžaka smatra da je ovo ujedno i još jedan dokaz da je veličanje ratnih zločina i zločinaca od strane uniformisanih policajaca, kakvo smo vidjeli u Priboju, sada postalo i zvanična politika srpske policije.

„Stihovi nacionalističkih pjesama, kojima se veličaju zločinci, za počinjene zločine nad Bošnjacima i Albancima, opjevani na centralnoj proslavi Dana policije, predstavljaju ozbiljnu prijetnju državnih organa ovim manjinskim narodima u Srbiji.“ – naglašavaju iz SDA Sandžaka.

Pozivamo Ujedinjene nacije, Evropsku Uniju, Sjedinjene Američke Države i druge relevantne međunarodne institucije da hitno reaguju i preduzmu konkretne mjere kako bi se u Srbiji zaustavio novi talas nacionalističkog divljanja, zaključeno je u saopštenju SDA Sandžaka.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA