SDA Sandžaka: Prioriteti ostaju isti, EU i NATO integracije, lustracija i usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Podijelite:

Stranka demokratske akcije Sandžaka je sjednicom Glavnog odbora Stranke u Novom Pazaru obilježila 32 godine od osnivanja i uspješnog rada kojoj su pored članova najviših organa Stranke prisustvovali i članovi rukovodstva ogranaka iz svih gradova Sandžaka.

Prioriteti SDA Sandžaka u budućem radu, ostaju isti, i na tome će biti posvećena pažnja i u novom sazivu Skupštine Srbije, a to su: punopravno članstvo Srbije u EU i NATO, donošenje Zakona o lustraciji, Usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici, rješavanje svih sporova sa susjednim državama i podrška Bosni i Hercegovini kao jedinstvenoj i suverenoj državi ravnopravnih građana i naroda, saopštili su iz SDA Sanžaka

U obraćanju prisutnim članovima Glavnog odbora dr. Sulejman Ugljanin je govorio o okolnostima pod kojim je osnovana i pod kojim djeluje Stranka demokratske akcije Sandžaka, te predstavio novu strategiju budućeg rada Stranke.

Iz SDA Sandžaka naglašavaju da je Glavni odbor donio odluku o formiranju poslaničkog kluba manjina u Skupštini Srbije, koji čine poslanici SDA Sandžaka, Koalicije Albanaca doline i Koalicije Zajedno za Vojvodinu.

Na adresu SDA Sandžaka i predsjednika Stranke pristigao je veliki broj čestitki, od kojih su neke pročitane tokom sjednice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije