SDA Sandžaka: Vlast u Novom Pazaru prijetnja po život i imovinu građana

Podijelite:

SDA Sandžaka Ogranak Novi Pazar je povodom posljedica poplava u naselju Ćerimidžinica ocjenila da je lokalna vlast u Novom Pazaru svojom nesposobnošću postala otvorena prijetnja po živote i imovinu građana Novog Pazara.

“Građani Novog Pazara imaju obavezu da stanu na kraj nesposobnoj, podaničkoj, kriminalizovanoj i bahatoj lokalnoj vlasti koja zarad ostvarivanja svojih partijskih, a često i ličnih finansijskih interesa cjelokupno stanovništvo izlaže opasnosti, neobazirući se na posljedice svog štetnog djelovanja”, navedeno je u saopštenju SDA Sandžaka Ogranak Novi Pazar.

Kako podsjećaju stradanja dva sugrađanina u poplavama 19. januara ove godine, “očigledno nisu dovoljan motiv vladajućoj većini da pruži adekvatnu zaštitu građanima”.

“Korita rijeka i dalje nisu ukorićena, civilna zaštita u Novom Pazaru ne postoji, sistem preventivne zaštite od elementarnih nepogoda nije uspostavljen niti je bilo koja kritična tačka u gradu osigurana, sistem kišne i fekalne kanalizacije se ne održava ili uopšte ne postoji, za šta isključivu odgovornost snosi politička stranka na vlasti i kadrovi koji u njeno ime sistematski urušavaju Novi Pazar”, ukazuju iz SDA Sandžaka.

Poručuju da će građani zarad svoje sopstvene sigurnosti iznaći način da “razuzdanu, bahatu i otuđenu vlast ukrote i suoče sa štetnim posljedicama njenog pogubnog 15-to godišnjeg djelovanja”.

Usljed izlijevanja Trnavice na području naselja Ćerimidžinica u srijedu popodne je poplavljeno na desetine stambenih i poslovnih objekata.

Pojedini mještani naselja Trnava odsječeni su od grada, a pristup njima je otežan, javljaju lokalni portali.

Vodena bujica je, kako se vidi na jednom od snimaka, nosila i vozilo i ušla u objekte u poprečnim ulicama.

Za sada nema procjena o materijalnoj šteti, niti se do večernji sati oglasio Štab za vanredne situacije Grada Novog Pazara.

Građani naselja izrazili su revolt prema nadležnima ističući da im se svake godine ovo dešava i da su sva dosadašnja obećanja da će Trnavica biti ukorićena do sada bila lažna.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije