SDA Sandžaka: Vodimo razgovore sa predstavnicima svih izbornih lista, odluke GIK-a nelegalne

Opozicione liste SDA Sandžaka, Stranka pravde i pomirenja (SPP) i Građanski pokret Sandžaka (GPS) uložile su do sada niz prigovora i tužbi na regularnost vanrednih lokalnih izbora u Novom Pazaru, održanih 17. decembra, ističući da dosadašnja vlast SDP-a i SNS-SPS nije osvojila dovoljnih 24 odbornika za formiranje većine

Podijelite:

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka saopštila je danas da vodi razgovore sa predstavnicima svih izbornih lista koje su osvojile odborničke mandate na izborima u Novom Pazaru.

Iz SDA Sandžaka su ponovili stav da su odluke Gradske izborne komisije u Novom Pazaru nelegalne.

“Cilj SDA Sandžaka je svima poznat, uspostavljanje stabilne skupštinske većine u svim skupštinama u Sandžaku u skladu sa tačno utvrđenim brojem osvojenih mandata. Podsjećamo da su odluke Gradske izborne komisije u Novom Pazaru nelegalne i o tome će konačnu odluku donijeti Ustavni sud Srbije kao i drugi pravosudni organi kod kojih je pokrenut krivični postupak protiv predsjednika Gradske Izborne komisije u Novom Pazaru”, navedeno je iz Izbornog štaba SDA Sandžaka.

Opozicione liste SDA Sandžaka, Stranka pravde i pomirenja (SPP) i Građanski pokret Sandžaka (GPS) uložile su do sada niz prigovora i tužbi na regularnost vanrednih lokalnih izbora u Novom Pazaru, održanih 17. decembra, ističući da dosadašnja vlast SDP-a i SNS-SPS nije osvojila dovoljnih 24 odbornika za formiranje većine.

Prema tim tvrdnjama SDP je osvojila 18 odbornika, SPP 12, SDA Sandžaka 10, SNS-SPS 5, GPS 2 odbornika.

GIK je odbila sve dosadašnje prigovore na regularnost izbora i objavila odluku prema kojoj SDP ima 19, SPP 12, SDA Sandžaka 10, SNS-SPS 5 i GPS 1 odborničko mjesto.

Iz Gradske uprave Novog Pazara danas je saopšteno da je za ponedeljak 5. februar 2024. godine zakazana konstitutivna sjednicu Skupštine Grada Novog Pazara.

“Na početku sjednice se vrši potvrđivanje mandata. Na dnevnom redu ove sjednice su izbor predsjednika skupštine, izbor zamjenika predsjednika skupštine, postavljenje sekretara skupštine i postavljanje zamjenika sekretara skupštine”, navedeno u saopštenju objavljenom na fb profilu Grada Novog Pazara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije