Sindikat prosvjetara traži od Vlade da preispita odluku o prijevremenom završetku školske godine

Podijelite:

Sindikat radnika u prosvjeti Srbije pozvao je danas Vladu da “preispita” odluku o prijevremenom završetku školske godine za koju su naveli da je “nepromišljena i neopravdana”.

U saopštenju sindikata se navodi da je pri donošenju te odluke “opet zaobiđena prosvjetna struka” što je, kako je ocijenjeno, najveći razlog svih negativnih dešavanja u školi i obrazovanju.

“Sve oko ove odluke je pogrešno a saopštavanje odluke preko medija je posebno diskutabilno”, naveo je sindikat.

Sindikat je ocijenio da je odluka po kojoj će školska godina biti završena 6. juna a vannastavne aktivnosti nastavljene do 20. juna zbog “sigurnosti” učenika, neopravdana jer je redovna nastava sa utvrđenim planom i programom “mnogo sigurnije mjesto za učenike od vannastavnih aktivnosti”.

“Tražimo od Vlade Srbije da sa odlukama koje donosi a tiču se prosvjete, prvo upozna zaposlene u ustanovama obrazovanja i vaspitanja a ne da prosvjetni radnici za te odluke saznaju preko sredstava javnog informisanja”, stoji u saopštenju Sindikata radnika u prosvjeti Srbije.

Vlada Srbije juče je odlučila da školska godina bude završena 6. juna a da škole mogu da nastave rade do 20. juna za učenike koji to žele.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije