Skupština Grada Novog Pazara danas o izvještaju o poplavama, opozicija traži odgovornost i ostavku gradonačelnika

Foto: Ilustracija

Podijelite:

Skupština Novog Pazara razmatrala je i usvojila na današnjoj sjednici izvještaj Štaba za vanredne situacije o mjerama preduzetim tokom poplava u januara u kojima su dve osobe izgubile život.

Odbornici opozicije u svojim obraćanjima kritikovali su izvještaj posebno navodeći da ne daje konkretne odgovore na to kako se rukovodstvo grada i državni organi postupali prije poplava, a nakon što je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje o velikoj količini padavina koja je zadesila Novi Pazar.

Ahmedin Škrijelj, predsjednik odborničke grupe SDA Sandžaka predložio je da gradska skupština konstatuje da Štab za vanredne situacije i nadležne službe nisu preuzele preventivne mjere i da je stradanje građana u poplavama “posljedica njihovog neodgovornog odnosa”.

„Neodgovoran odnos Gradonačelnika, Gradskog vijeća, kao i drugih organa, službi i javnih preduzeća u periodu od 17. do 19. januara, jer nisu preduzeli potrebne mjere na zaštiti građana koje je utvrdio Štab za vanredne situacije na sjednici održanoj 17. januara 2023. godine“, obrazložio je Škrijelj u prijedlogu zaključka i naglasio da posljedice po život i imovinu građana u poplavama 19. januara 2023. godine, su nastale i zbog činjenice da mjere utvrđene Planom odbrane od poplava nisu provedene iako su na snazi više od osam mjeseci.

“Predlažemo da Skupština Novog Pazara traži od najodgovornijih da podnesu ostavke, a tužilaštvo da ispita da li zbog nepostupanja postoji krivična odgovornost”, naveo je Škrijelj.

Skupština Novog Pazara raspravljaće i o zahtjevu Gradske čistoće da usluga odnošenja smeća poskupi za 10 odsto, kao i o davanju pod zakup četiri apoteke Apotekarske ustanove Novi Pazar kompaniji “Dr. Max”, a po sprovedenom postupku prikupljanja pismenih ponuda.

Lokalni parlament razmatraće planove i programe javnih preduzeća i ustanova za 2023. godinu, kao i odluku o imenovanju Gradimira Nedeljkovića za direktora JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Za Gradsku pravobraniteljku predložena je Sabina Totić, koja je i sad na čelu tog organa lokalne samouprave.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije