Srbija: Četiri zahtjeva građanskog protesta za Radio-televiziju Srbije

Foto: Miloš Miškov - Anadolu

Podijelite:

Na sinoć završenom 20. protestu “Srbija protiv nasilja” građani su uputili četiri zahtjeva Radio-televiziji (RTS) Srbije” uz ocjenu da čelnici tog javnog servisa svjesno i namjerno izbjegavaju da informišu građane Srbije o svim temama od značaja.

Istaknuto je da generalni direktor javnog servisa Dragan Bujošević i glavni urednik Nenad Lj. Stefanović izbjegavaju da informišu građane o aferama, kontroverzama, stanju u ekonomiji, korupciji, vezama ljudi sa vrha vlasti sa organizovanim kriminalom, kao i o zahtjevu sa protesta da bude smenjeno cjelokupno rukovodstvo RTS.

Zato je od RTS između ostalog zatraženo da u svim informativnim emisijima RTS proporcionalno budu zastupljene sve opozicione parlamentarne grupe.

Građani traže i novu debatna emisija na Prvom programu RTS u večernjem terminu, u skladu sa svim nalazima Misije OEBS koja bila bi emitovana minimum tri puta nedjeljno od 21 sat, uz učešće bar jednom nedjeljno gosta iz parlementarnih opozicionih stranaka.

Zatraženo je da se predstavnici stranaka koje su tehnički organizatori protesta, a to je srbijanska proevropska opozicija, svakodnevno pozivaju u emisije informativnog programa RTS “samostalno, bez nužnog prisustva predstavnika režimskih stranaka”.

Četvrti zahtjev je da u informativnim emisija opozicioni predstavnici budu zastupljeni najmanje 20 odsto jer najmanje toliko građana Srbije zastupaju, i da se sa tim odmah počne.

Izvor: AA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije