Suočavanje sa prošlošću i izgradnja povjerenja

Komentari:12

Podijelite:

Regionalna akademija za razvoj demokratije organizuje tribinu u Novom Pazaru na temu “Suočavanje sa prošlošću i izgradnja povjerenja”. Tribina će se održati u četvrtak, 28. jula 2022. godine u sali hotela „Vrbak“ u 18.00h.

Na ovu važnu temu za međuetničke odnose u Sandžaku i Srbiji govorit će predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curtić, rektor Univerziteta u Novom Pazaru prof. dr. Dragoslav Šumarac, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predsjednik Regionalne akademije za razvoj demokratije Balša Božović.

Cilj tribine jeste da iznađe odgovore na pitanja kako izgraditi narušeno povjerenje i kako  podstaći suočavanje sa prošlošću u zemlji, te šta je to što se smatra za najveće prepreke u ostvarivanju svih prava Bošnjaka u Srbiji?

Tribina se organizuje u okviru projekta Srbija 2030 koji je podržala Ambasada Švajcarske, a planirano je da tokom tribine definišu se i preporuke koje će biti ponuđene široj zajednici kao putokaz u procesu suočavanja sa prošlošću i izgradnje povjerenja.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane građane, javne uposlenike, predstavnike nevladinih organizacija i aktiviste da prisustvuju tribini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije