Svećlja traži od Srbije da odbjegle napadače koji se nalaze na lijećenju u novopazarskoj bolnici preda Kosovu

Foto: Driton Pacharada/KOHA

Podijelite:

Ministar unutrašnjih poslova Republike Kosovo Dželal Svečlja zatražilo je od Srbije da preda Kosovu lica koja su napala kosovsku policiju, kako bi, kako je rekao, odgovarala pravosudnim organima Kosova za terorističke akte.

On je danas pred medijima izjavio da je u nedeljnoj akciji povređeno najmanje 6 terorista koji se nalaze na liječenju u novopazarskoj bolnici.

„U akciji Kosovske policije nije povređen nijedan civil, a prema dosadašnjim informacijama, 6 ranjenih terorista nalazi se na liječenju u novopazarskoj bolnici. Tražimo od Srbije da ih odmah preda kosovskim vlastima kako bi se suočili sa pravdom za svoje terorističke akte. Takođe, tražimo od Srbije da preda svakog člana ove grupe koji je uspeo da pobjegne u Srbiju”, rekao je on.

Prema riječima ministra Svećlje, plan Srbije je bio da eskalira situaciju, ali je on propao.

“Njihov plan za eskalaciju situacije je propao. Najmanje 3 terorista su ubijena, svi u uniformama i sa vojnom opremom, a 2 druga su uhapšena i 4 koja su bila u sporednoj ulozi u ovoj aktivnosti. Jedan od uhapšenih je povrijeđen, kome je ukazana prva pomoć, i to u Mitrovici i Kliničkom centru Kosovo” u Prištini, dodao je on.

Izvor: Koha

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije