Svetionik: Literalni konkus “Poslanik u mom srcu”

Podijelite:

Organizacija „Svetionik“ i ove godine tradicionalno organizuje literarni konkurs na temu “Poslanik u mom srcu” u okviru istoimene manifestacije u mjesecu kada je rođen Božiji poslanik Muhammed, neka je mir i spas na njega i njegovu porodicu, koji traje do 6. oktobra 2023. godine.

Iz „Svetionika“ naglašavaju da je je život hazreti Muhammeda, neka je mir i spas na njega i njegovu porodicu i danas inspiracija mnogima širom svijeta, te da ovogodišnja tema može obuhvatiti pisanje i o svim dosadašnjim temama, ali i druge koje su usko vezane sa Poslanikom a.s.

Ovaj konkurs je do sada bio realizovan i pod različitim nazivima, kao što su “Pismo Poslaniku a. s.”, “Život Poslanika s.a.v.s” i slično, te ovogodišnja tema može obuhvatiti pisanje i o svim dosadašnjim temama, ali i druge koje su usko vezane sa Poslanikom a.s.

Svi zainteresovani mogu slati svoje radove (poeziju i prozu) na e-mail: poslanikumomsrcu@live.com, a iz „Svetionika“ su se potrudili da pripreme vrijedne nagrade za one radove koji budu posebno izdvojeni od strane stručnog žirija, pa će za prvo mjesto nagrada biti 500 €, za drugo mjesto je 200 €, a za treće 100 €.

Kada su uslovi ovog konkursa u pitanju, pravo učešće imaju svi autori bez obzira na zemlju porijekla, bez određene starosne granice, a radovi moraju biti autorska djela koja nisu ranije nigdje objavljena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije