12.1 C
Novi Pazar
22/03/2023
NaslovnicaNajnovijeTurska: U eksploziji u Istanbulu poginulo je 6 osoba; Neće uspjeti da...

Turska: U eksploziji u Istanbulu poginulo je 6 osoba; Neće uspjeti da terorizmom preuzmu Tursku i turski narod

Turski predsjednik Redžep Tajib Erdoan saopćio da je u eksploziji u istanbulskoj ulici Istiklal poginulo šest, a povrijeđene 53 osobe, te pocrtao da turski narod treba bude siguran da će odgovorni za događaj u ulici Istiklal biti adekvatno kažnjeni, prenijela je Anadolu Agency (AA).

„Upućujem molitve za braću poginulu u bombaškom napadu u ulici Istiklal koji se dogodio danas u 16:20 sati, a povrijeđenima želim brz oporavak. Neka naš narod bude siguran da će odgovorni za ovaj događaj biti adekvatno kažnjeni. Bilo bi pogrešno reći sa sigurnošću da se radi o terorizmu, ali prve informacije ukazuju da se ovdje osjeća smrad terorizma i to da je jedna žena imala ulogu u tome“, rekao je predsjednik Erdoan.

Nisu i neće uspjeti napori onih koji terorizmom žele preuzeti Tursku i turski narod potcrtao je Erdoan.

Guverner Istanbula Ali Yerlikaya kazao je kako su u eksploziji u ulici Istiklal, u distriktu Beyoglu, poginule četiri osobe, a 38 osoba je povrijeđeno, potvrđeno je za AA.

Yerlikaya je saopćenje u vezi s eksplozijom na Taksimu objavio na Twitteru.

“Preliminarne informacije pokazuju kako su u eksploziji u ulici Istiklal poginule četiri osobe, a 38 je povrijeđeno. Povrijeđenima je ukazana medicinska pomoć“, kazao je Yerlikaya.

Uputio je molitve za poginule, a povrijeđenima poželio brz oporavak.

Dodao je kako će javnost o dešavanjima biti blagovremeno obaviještena.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA