Tužilaštvo u Novom Pazaru odbacilo krivične prijave protiv rukovodstva „Gradske toplane“

Podijelite:

Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru odbacilo je krivične prijave policije protiv rukovodilaca JKP „Gradska toplana“ zbog sumnje da su, zbog izlijevanja mazuta iz sistema preduzeća u rijeku Rašku, odgovorni za zagađenje životne sredine.

Krivične prijave policija je podnijela protiv vršioca dužnosti direktora JKP “Gradske toplane” Nemanje Mančića i tehničkog direktora Suada Suljkovića i to za krivično djelo zagađenje životne sredine iz nehata, za koje je bila zapriječena novčana ili kazna zatvora do dve godine.

Obrazlažući odluku da odbace prijave, u Osnovnom tužilaštvu su rekli da su utvrdili da nije bilo propusta u radu Mančića i Suljkovića koji bi bili “uzročno povezani sa izlijevanjem mazuta u Rašku”, već da je do toga došlo “zbog vremenskih nepogoda i dotrajalosti betonskog kanala”.

Iz Tužilaštva su objasnili da je tokom predistražnog postupka utvrđeno da je do izlijevanja mazuta došlo kada se betonski kanal, koji služi za odvod mazuta, usljed vremenskih nepogoda napunio vodom.

“Tada su se, zbog visokih temperatura, otopile naslage mazuta, prelile u lim i ušle u betonski kanal, koji je popustio, a odatle u šahtu i rijeku Rašku”, naveli su iz Osnovnog tužilaštva.

Mazut iz JKP “Gradske toplane” izlijevao se u Rašku, u centru Novog Pazara, tokom nekoliko dana početkom juna prošle godine i izazvao je burnu reakciju javnosti, kao i nekoliko protesta građana koji su tražili da se odgovorni sankcionišu i spriječe dalji ekološki incidenti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije