U Bijelom Polju održana ceremonija povodom Dana Bošnjačke zastave

Podijelite:

Centralna ceremonija obilježavanja 11. maja – Dana bošnjačke zastave održana je u Bijelom Polju u organizaciji Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

Predsjednik Bošnjačkog vijeća Suljo Mustafić kazao da bajrak za bošnjački narod predstavlja slobodu kao i simbol utemeljenja bošnjačke kulture i tradicije , historijskog trajanja i narodnog jedinstva.

„Bošnjački narod želi graditi svoju budućnost u evropskoj Crnoj Gori, demokratskoj zajednici slobodnih građana i ravnopravnih naroda i želi sarađivati sa svojim sunarodnicima u Bosni i Hercegovini, Sandžaku, Srbiji, na Kosovu, u Makedoniji, Turskoj, Zapadnoj Evropi, Americi“, poručio je Mustafić.

Mustafić ističe da Bošnjaci u Crnoj Gori ne traže ništa više od drugih, ali da na pristaju na manje prava od drugih i da će Vijeće, biti podrška svim inicijativama koje teže, u partnerskom odnosu sa državom, raditi na poboljšanju društvenog i ekonomskog  statusa, kolektivnih i pojedinačnih prava, zaštite identiteta, vjere, kulture i jezika Bošnjaka i drugih manjebrojnih naroda.

On se zahvalio prisutnim  gostima kao i članovima Vijeća i poželio još mnogo godina zajedničke borbe za jedinstvo  bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i regionu.

Svečanom podizanju zastave su prisustvovali Ervin Ibrahimović potpredsjednik Vlade Crne Gore, bošnjački narodni poslanici u Skupštini Crne Gore i predsjednici opština Bijelo Polje, Rožaje i Petnjica sa svojim saradnicima.

Na inicijativu Bošnjačkog vijeća, isticanjem bošnjačke zastave, ovaj blagdan obilježen je i u Rožajama, Plavu, Gusinju, Petnjici, Beranama, Pljevljima i Baru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije