14.4 C
Novi Pazar
01/06/2023
NaslovnicaU FOKUSUU Fokusu #15

U Fokusu #15

U petnestom izdanju emisije U fokusu bavili smo se 13. i 14. avgustom, Danima od posebnog značaja koji jesu simbol odlučnosti i snage jedinstva zbog čega se u Sandžaku i posebnose obilježavaju. Jedno je sigurno, da bi ostvarili sretnu budućnost Sandžaka pravi ljudi trebaju biti jedinstveni. Dragi gledaoci dobar dan, gledate novu emisiju u fokusu.

„Nakon detaljnog razmatranja svih mogućnosti jednoglasno je odlučeno sljedeće:

Pripajanje Bosni i Hercegovini je naša konačna želja i istovremeno jedini razuman način da konačno riješimo naše pitanje.

U slučaju da naši zahtjevi, za koje smatramo da imamo pravo ne mogu biti ispunjeni, iz nama nerazumljivih i nepredviđenih razloga, mi zahtijevamo: Autonomiju Sandžaka.“

– Ova izjava stoji u Zapisniku sa sjednice sačinjena dana 13. avgusta 1917. godine u Sjenici u prisustvu gradonačelnika svih gradova Novopazarskog Sandžaka.

O Sjeničkoj konferenciji i njenom značaju kao i predstojećem popisu u ovoj emisij govorimo sa mr. Esadom Rahićem, potpredsjednikom Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

U ovoj emisiji pogledajte i vijesti koje su obilježile nedelju koja je iza nas.

Poruku o značaju Bošnjacima u Sandžaku uputio je i Kenan Vrbanjac, predsjednik MHD „Merhamet“ iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA