U Novom Pazaru nova knjižara Službenog glasnika

Podijelite:

U Novom Pazaru je danas  ponovo otvorena knjižara Službenog glasnika.

Direktor JP Službeni glasnik Mladen Šarčević rekao je na otvaranju da uloga Službenog glasnika nije samo trgovina već misija, kao što su dobre knjige iz kulture i pravnog sistema.

Šarčević je kazao da otvaranje knjižara znači širenje kulture i da će biti u prilici da promovišu nova književna djela i da su im poziv uputili predstavnici Bošnjačkog nacionalno vijeća i raznih ustanova.

“Ono što je jako važno je da povezujemo ljude iz svih oblasti kulture i svih drugih izdavaštava. Predstavnike Bošnjačkom vijeća sam upoznao da ćemo imati dosta knjiga od sarajevskih i tuzlanskih izdavača, da sve što oni mogu da produkuju imaju partnere u nama. Tako da je naše prisustvo u gradu veličine Novog Pazara itekako poželjno”, rekao je Šarčević.

On je podsjetio da je prije desetak dana u Tutinu, također otvorena knjižara i da će nastaviti sa otvaranjem knjižara u ovom dijelu zemlje.

Na svečanosti u novootvernoj knjižari u ulici 28. Novembra boj 57 prisustvovali su predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Grada Novog Pazar, vjerskih zajednica, javnih ustanova kulture, književnici, advokati i javne ličnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije