U Sjenici poplavljeno više od 70 objekata

Podijelite:

U Sjenici je poplavljeno više od 70 objekata, a u prethodna tri dana na području te opštine je palo 98,5 litara kiše po kvadratnom metru, izjavio je predsjednik Opštine Sjenica Munib Mujagić.

Kako je naveo usljed većih padavina došlo je do izlijevanja rijeke Grabovice i njenih pritoka, plavljenja naselja Bukreš i dijela naselja u ulicama Luke Gobeljića i Pešterskoj.

“Učinili smo maksimalaan napor da bi posljedice plavljenja bile što blaže i pretrpljena šteta što manja., za ugrožena domaćinstva opštine Sjenica. Nadležne opštinske službe će se angažovati u daljem radu, radi otklanjanja posljedica od elementarne nepogode izazvane poplavom, da bi se život stanovnika koji su poplavljeni normalizovao”, izjavio je Mujagić, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Opštine Sjenica.

U zaštiti, spašavanju u pružanju pomoći stanovništvu Sjenice, pored javnih preduzeća u ustanova čiji je osnivač lokalna samouprava, sa ljudstvom i mehanizacijom učestvovali su pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, veliki broj građana i privrednika Sjenice. Nevreme, praćeno velikom količinom padavina,  koje je od 17. do 19. januara zahvatilo opštinu Sjenica izazvalo je velike probleme za stanovnike i sam grad.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije