12.9 C
Novi Pazar
02/06/2023
NaslovnicaDruštvoU utorak nastavak suđenja za smrt Bakana

U utorak nastavak suđenja za smrt Bakana

Suđenje Ivanu M. (22), okrivljenom da je na pješačkom prelazu automobilom udario i usmrtio studenta iz Novog Pazara Ernada Bakana (19), biće sutra nastavljeno emitovanjem video snimka nesreće i uvidom u podatke o saobraćajnim prekršajima optuženog.

Provjeru da li je Ivan M. ranije kažnjavan zbog saobraćajnih prestupa zatražio je zastupnik oštećenih, a na osnovu, kako su rekli, određenih saznanja do kojih su došli.

Ernadov otac Mirsat rekao je ranije radiju Sto plus da će, ukoliko se utvrdi da je Ivan M. povratnik u vršenju saobraćajnih prekršaja, tražiti da se suđenje iz Trećeg osnovnog suda izmesti u Viši sud u Beogradu.

Okrivljeni Ivan M. se tereti da je počinio teško delo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Treće osnovno tužilaštvo, koje je vodilo istragu, optužnicu je podiglo sredinom oktobra 2020. godine, a suđenje je počelo krajem januara prošle godine.

Ernad Bakan bio je brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu u blizini koje se i desila nesreća kada ga je 4. marta 2019. godine, dok je prelazio Ulicu cara Dušana na pješačkom prelazu, udario automobil kojim je upravljao Ivan M.

Od zadobijenih povreda, Bakan je preminuo dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, a porodica nastradalog mladića negodovala je što istraga, a kasnije i suđenje, traju dugo.

spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA