6.2 C
Novi Pazar
26/03/2023
NaslovnicaVijestiUNS: Rok za dodelu nacionalne frekvencije ističe 2. decembra

UNS: Rok za dodelu nacionalne frekvencije ističe 2. decembra

IzvorBETA

Predstavnica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Višnja Aranđelović rekla je da ne očekuje da će odluka o dodeli pete nacionalne frekvencije biti doneta u naredna tri dana već do kraja godine, objavilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

UNS je naveo da se u konkursu za izdavanje dozvole za nacionalnu pokrivenost navodi da će REM odlučiti koja će televizija dobiti petu frekvenciju najkasnije 30 dana od dana objavljivanja liste svih podnosilaca prijava, odnosno do 2. decembra.

“Za dozvolu za nacionalnu pokrivenost je u startu kada smo razgovarali rečeno da će biti do kraja godine”, rekla je Aranđelović i dodala da sa datumima sednica nije upoznata.

Kako UNS prenosi, ni članici Saveta REM-a Juditi Popović nije poznato kada će Savet REM-a doneti odluku o dozvoli za nacionalnu pokrivenost

Ona je rekla da su redovne sednice Saveta nekoliko puta odlagane, te da su “sve sednice koje su bile sazvane u prethodnih deset dana odložene”.

“Dakle, trebalo je da bude održana redovna sednica koja je dvaput odlagana. Zasad ne mogu ništa zasigurno da kažem – ni kada će biti sednice, ni zašto dosad nije održana”, dodala je Popović za sajt UNS-a.

Aranđelović je rekla da je odlagana sednica na kojoj će se odlučivati o radijskoj i televizijskoj dozvoli za pokrivanje sa predajnika Avala, a ne za dozvolu za petu frekvenciju.

Da bi neka televizija dobila dozvolu za nacionalnu pokrivenost potrebno je da dobije bar pet glasova od devet članova Saveta REM-a.

U 2013. dozvola za petu frekvenciju nije dodeljena, jer nakon što je dvaput raspisan konkurs, nijedna televizija nije dobila neophodnu većinu glasova.

Na konkurs za petu frekvenciju za televiziju sa nacionalnom pokrivenošću javile su se četiri televizije – Nova S, Kurir, Kopernikus i BK.

Prethodno je REM dodelio nacionalne fekvencije televizijama Pink, Hepi, Prva i B92, koje su ih imale i ranije.

IzvorBETA
spot_img
00:56:54

U fokusu #23

spot_img

FOTO DANA

FOTOGRAFIJA DANA