Upravni sud ponovo poništio izbore u Velikom Trnovcu u Bujanovcu

Komentari:12

Podijelite:

Izbori za narodne poslanike na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu biće ponovljeni po treći put jer je Upravni sud usvojio žalbu Koalicije Albanaca Doline, saznaje portal N1 u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK).

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal N1, u RIK je prispjela presuda Upravnog suda kojom je usvojena žalba koalicije koju predvodi Šaip Kamberi. Odluka Upravnog suda odlaže završetak izbornog procesa, što će dodatno prolongirati konstituisanje novog saziva Skupštine Srbije i izbor republičke vlade.

Koalicija Albanaca Doline izjavila je u utorak žalbu Upravnom sudu na odluku RIK da odbije njihov zahtjeva za poništavanje izbora u Velikom Trnovcu. Prigovor albanske koalicije kojim se traži ponavljanje izbora na biračkom mestu u Velikom Trnovcu prethodno je odbila i Opštinska izborna komisija u Bujanovcu, koja će nakon odluke Upravnog suda morati da raspiše nove izbore na biračkom mestu broj 6, a novo glasanje mora biti održano u roku od deset dana.

Podsjetimo, na drugi put ponovljenim izborima 27. maja na biračkom mestu broj 6 u Osnovnoj školi “Muharem Kadriju” u Velikom Trnovcu Koalicija Albanaca Doline dobila je 598 glasova, što je za 12 manje od broja glasova koji im je bio potrebnih za osvajanje poslaničkog mandata.

To su bili treći izbori na ovom biračkom mestu u nepuna dva meseca. Izbori od 3. aprila poništeni su nakon žalbe albanske koalicije Upravnom sudu, a ponovljeni izbori 28. aprila oboreni su po prigovoru Socijalističke partije Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Slične vijesti

Najčitanije vesti

Najnovije